10 lette tips: Sådan får du flere besøg på din blog

By Lene Dybdahl | Blogging

Du er måske ikke klar over det, men nøglen til succesfuld markedsføring ligger ikke i de sociale medier, men i din blog. Bloggen er din base, dit hjem, dit kongerige, dér hvor du bestemmer reglerne. De sociale medier er små øer midt i det store hav, og de kan pege på din blog og skabe trafik, men du er ikke guvernør over Facebook Island eller Pinterest Bay – alligevel er de vigtige. Læs hvordan du skaber trafik og får flere besøgende på din blog.

Tip 1. Lav kvalitetsindhold og få flere besøgende

Det helt afgørende for at få flere besøgende på din blog er ganske enkelt at skrive noget, som folk gider læse. Din forfatterblog skal have et indhold, som er vigtigt for dine læsere. Så vigtigt at de gider læse hele vejen til enden af blogposten.

Tip 2. Lav et stærkt spind – et linksamarbejde er en god investering

En blog, der ikke linker til nogen, og som ingen linker til, ranker dårligt på Google. Du kan have begravet en indholdsmæssigskat af det pureste guld i din blog, men ingen finder den, med mindre du skaber trafikforbindelser mellem dig selv og verden.
Du kan med fordel linke til relevante blogs, kolleger eller samarbejdspartnere og bede dem om at linke tilbage til dig. Jo flere gensidige links, du skaber, jo højere kravler din blog op ad Googles søgeresultatliste.

Tip 3. Brug sociale deleknapper

Når du har skrevet nogle rigtig brugbare og interessante blogposter, hvor du deler al din viden med dine kære læsere, så er det vigtigt, at du opfordrer dem til at dele dit indhold. På den måde strækker link-spindet sig endnu længere ud i det store vide net, som på engelsk kaldes The World Wide Web – Internettet. Hvis du ikke er kodehaj, kan du på Sharaholic og Addthis finde gratis deleknapper, som du kan installere på din blog. Vær dog opmærksom på, at disse tjenester også kan gøre din blog langsom.

Tip 4. Del selv dit indhold på sociale medier

Når du har skrevet en god blogpost, så del den! Ikke kun på Facebook, men også på Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google Plus eller hvor nu ellers slår dine folder.

Tip 5. Skriv knaldhamrende fængende overskrifter

Hvis folk på de sociale medier skal gide læse din blogpost, så må du ikke gå på kompromis med overskriften. Den skal være indbydende og frem for alt tale til folks dovenskab. Det er derfor at mennesker elsker lister. Hvis du har en liste med f.eks. 5 tips, så ved folk allerede, at de bare kan skimme overskrifterne i stedet for at læse hele din afhandling.

Tip 6. Gå på besøg – gæsteblogging giver flere besøgende

Når du blogger på en andens blog, har du mulighed for at række ud til en større læserskare. Vær altid opmærksom på at linke tilbage til din egen blog, når du laver gæsteblogposter hos andre.

Tip 7. Del ud af din viden – deltag i debatter og på fora

Du deler i forvejen det ypperste indhold på din blog, men for at få endnu flere besøgende må du opspore folk, som har brug for dit råd. Find fora og debatter, der mangler svar på noget, som du ved noget om. Når du hjælper folk (og linker tilbage til dig selv), skaber du goodwill og likeability for nu at sige det på godt dansk. Skriver du om bøger, kan du f.eks. anbefale bøger på boghandersider som Arnold Busck, Saxo og Bog og Ide, i bogfora på Facebook, på Palles Gavebod eller på Litteratursiden.

Tip 8. Skab din niche: gør dig til ekspert på et lille område

Er du bogblogger, så udvælg en bestemt genre, forfatter eller målgruppe, som du vil rette dig imod. Det har f.eks. Krimisiden haft stor succes med. Hvis du har en skarp profil, tiltrækker du dem, som virkelig er interesserede i netop dit emne, og du drukner ikke i mængden.

Tip 9. Brug video og få flere kliks

Det er rigtig stort i USA, men er kun lige begyndt i Danmark: Booktubers. Det vil sige bogbloggere, som anmelder bøger på YouTube i såkaldte Booktubes. YouTube er verdens andenstørste søgemaskine næst efter Google, så vil du højt op på søgeresultatlisten, er det en rigtig god ide at lave video. Du kan uploade den på YouTube og linke til din blog herfra. Du kan også indlejre videoen på din blog og på denne måde skabe et gensidigt link mellem dig selv om YouTube.

Tip 10. Brug de rigtige ord og brug dem tit

Når Google skanner din side, for at finde ud af, hvad den handler om, går den efter de ord, der nævnes mest. På min blog vil jeg f.eks. gerne have at Google forbinder ordene fantasyforfatter, forfattertips og Nøglens Vogtere med navnet Lene Dybdahl. Derfor findes disse ord mange steder på min blog. Hvis du vil have de mest relevante besøgende på din blog, må du derfor udvælge bestemte søgeord og bruge dem jævnligt, så Google ved, at det er det, som din blog handler om.

Kunne du bruge mine blogtips?

Jeg håber, du kunne bruge mine blogtips. Du må meget gerne dele blogposten ved at trykke på deleknapperne herunder! Har du flere ideer til, hvad man kan gøre for at blive fundet på Google? Så skriv dem i kommentarfeltet lige nedenfor!

De bedste hilsener
Lene Dybdahl.

P.s. Få flere tips om forfattermarketing, sociale medier og skrivning i mit nyhedsbrev. Tilmeld dig her og få e-bogen ‘7 marketingtips for forfattere’.

P.P.S. Her finder du andre blogeksperters bedste tips til mere traffik.

Del artiklen!
Follow

About the Author

Lene Dybdahl er forfatter til bestsellerserien Nøglens Vogtere og tidsrejseromanen Den Sorte Paraply. Blogger om forfattertips, branding og online markedsføring for forfattere og forfatterspirer.

Leave a Comment:

(12) comments

Super gode råd 🙂 Jeg er midt i at skulle udgive en bog for første gang, så jeg skal også have styr på alt det der med at blogge og bruge sociale medier. Det virker på en gang vildt grænseoverskridende og spændende. Jeg vil helt sikkert holde dine råd i tankerne – man har nok brug for alt den hjælp, man kan få!

Reply

Hej Stine. Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for at du kunne bruge rådene. Kender du andre forfatterspirer, som kunne have glæde af disse tips? Så send dem gerne herind. Om kort tid kører jeg et særligt kursus i netop det, og til kurset søger jeg faktisk testpersoner. Det kommer der snart mere om på bloggen og i mit nyhedsbrev. Bit.ly/lenesmail 🙂

Reply

TAK! Vil straks gå igang med at forbedre min blog! 😉

Reply

  Hej Louise. Det er jeg glad for at høre!
  God fornøjelse 🙂

  Reply

Super brugbart det du skriver, tak! Jeg har netop spidset blyanten og skrevet de første fem sider af min første bog. Jeg vil kigge ind her, jævnligt. Det lyder spændende det med kurset og testpersoner, det vil jeg gerne høre mere om!

Reply

  Hej Gitte. Kurset med testpersonerne er i støbeskeen, så du skal nok høre nærmere, hvis du har tilmeldt dig ventelisten eller mit nyhedsbrev på http://www.bit.ly/lenesmail. Jeg er i gang med at undersøge webinarsoftware, og så skulle jeg snart være klar til at gå i luften 🙂 Derfor også det forsinkede svar. Det beklager jeg meget. Men tak for din kommentar – jeg læste den fluks. De bedste hilsener
  Lene Dybdahl.

  Reply

Glimrende indslag! Tak for det og alle dine andre gode og meget brugbare råd.

Reply

  Tusind tak fordi du tog dig tid til at kommentere, Nina. Jeg er glad for, at du kan bruge mine råd. Hold øje med bloggen i januar, hvor jeg starter op med #forfatterfredag igen.
  De bedste hilsener
  Lene Dybdahl.

  Reply
Amalie

Hej Lene.
Tak for meget inspirerende tips og en fremragende blok! 🙂
Jeg spekulerede på, hvordan du har lavet din blog; hvilket domæne/hvor har du oprettet den?
God weekend!

Reply
  Lene Dybdahl

  Hej Amalie.
  Tak fordi du gav dig tid til at skrive en kommentar og tak for dine pæne ord om min blog 🙂
  Det er en WordPressblog, som jeg hoster hos Siteground.
  De har en rigtig hjælpsom kundeservice, som jeg har været glad for indtil videre.
  Og så har jeg købt et premiumtema, som kunne alle de ting, jeg gerne ville kunne på en blog.
  Har du selv en blog?
  Bedste hilsener
  Lene Dybdahl.

  Reply

Tak for nogle gode råd. Jeg har nu flere steder læst det omkring gæsteblogging. Men hvor kan man finde steder at gæsteblogge? Jeg tænker ikke at en stor blog et interesseret i, at en lille (nystartet) blogger skriver for dem?

Reply
  Lene Dybdahl

  Hej Anne.
  Tusind tak for din kommentar og dit spørgsmål. Prøv at undersøge andre blogs, som skriver om samme typer emne, som dig selv. Du kan foreslå en artikel, som passer godt til målgruppen, og så er jeg sikker på at flere vil sige ja. Det er jo om hele tiden at lave nyt indhold på sin blog, og kan man få gratis hjælp udefra, er det jo en gevinst på for begge parter. Du skal selvfølgelig gøre dig umage med artiklen, for den er jo lidt ligesom en jobansøgning. Jo bedre den er, jo nemmere vil det næste gang. Så kan du jo skrive til den næste blogger: “Jeg har skrevet denne artikel for xyz-blogger, og jeg vil høre, om du er interesseret i en artikel om det og det” – på den måde fører du ‘socialt bevis’ for at andre har sagt god for dine evner som blogger. Jeg håber det hjælper 🙂 Bedste hilsener Lene Dybdahl.

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: