Forfatterfredag: hvad min mor kan lære dig om at skrive

By Lene Dybdahl | Facebook

Lene Dybdahl – cirka 4 år.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor nogle tekster fanger dig mere end andre? Især på de sociale medier – kunne du tænke dig at blive bedre til selv at fange dine læseres opmærksomhed?

I det her program vil jeg fortælle dig, hvad min mor kan lære dig om at kommunikere med dine læsere.

Da jeg var barn, var jeg en af de der irriterende små politibetjente, som korreksede mine klassekammerater, søskende og forældre, hvis de lavede en sprogfejl.

I en tidlig alder var jeg meget bevidst om sproglig korrekthed. Jeg havde den luksus at have min helt egen private dansklærer derhjemme. De skarpe sprogører var nemlig direkte nedarvet fra min mor (sorry mor), og hun var netop sprog-politi-INSPEKTØR derhjemme.

Klik på videoen herunder og se, hvad hun kan lære dig om at skrive til dine læsere.

Skriv en kommentar til videoen herunder 🙂

Del artiklen!
Follow

About the Author

Lene Dybdahl er forfatter til bestsellerserien Nøglens Vogtere og tidsrejseromanen Den Sorte Paraply. Blogger om forfattertips, branding og online markedsføring for forfattere og forfatterspirer.

Leave a Comment:

(11) comments

DU har selvfølgelig ret. Tak for at du bruger tid på at hjælpe, vejlede, råde MIG. 🙂
Se mere om mig på http://www.karengrothe.dk

Reply

  Velbekomme, Karen! Jeg er glad for, at du kan bruge mit tip 🙂

  Reply

Tak for rådet. Elsker forfatter fredag! Har selv tænkt over det når jeg skriver indlæg, og vil være mere obs på det frem over 🙂
Knus Sanne

Reply

  Hej Sanne.
  Hvor er jeg glad for, at du synes om forfatterfredag. God dag til dig 🙂
  Knus Lene.

  Reply

super god tips!

Reply

  Tak skal du have, Kaffepigen 🙂

  Reply

Hej Lene, faldt tilfældigt over indlægget og blev nysgerrig, da jeg så billede og overskrift. Jeg kan så meget genkende mig selv i sprogrevseren :-), men har dog med tiden lært at give en smule slip på det (selvom mine børn nok vil sige noget andet :-)). Det er en god pointe, du har her.
Hilsen Vibeke

Reply
  Lene Dybdahl

  Hej Vibeke. Mange tak skal du have og tak fordi du tog dig tid til at skrive en kommentar 🙂 Ja, det kan være svært at slippe sprogrevseren. Bedste hilsener Lene.

  Reply
Inge

Hej Lene! Bare en tanke! Jeg tror, at d fantasy-forfattere tror jeg

Reply
Inge

Hjemme hos os købte vi fantasybøger i en årrække i serier, i takt med at de ramte boghandlernes hylder. Vi var en hele familien med mor, far og 2 fantasy sultne drenge og en vampyr hungrende pige! Alle læste vi efter tur de fleste af bøgerne! Så jeg tænkte, om du er klar over, at du måske også rammer det voksne publikum som ivrige fantasy-læsere, der svømmer væk i de nyskabte. Vi ser også fantasy film!

Reply
  Lene Dybdahl

  Hej Inge. Det er skønt at høre. Ja, jeg har fundet ud af, at også mange voksne læser mine og andres fantasybøger. Vi ser også fantasyserier og film herhjemme, og jeg læser højt for pigerne af Harry Potter. Tak fordi du tog dig tid til at kommentere 🙂 Bedste hilsener Lene.

  Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: