Spanien i ord og billeder

By Lene Dybdahl | Bag Om

Alhambrapaladset
I Den Gyldne Nøgle er Alhambrapaladset både hjem for sultanen Boabdil i 1492 OG en virkelig tursitattraktion i byen Granada i det sydlige Spanien.
scan0011
Som man kan se på billedet her, ligger paladset højt oppe mellem træerne. De gule mure kan næsten ‘se’ ned på os uden selv at blive set. Sådan var det tænkt dengang det blev bygget i begyndelsen af 1200-tallet.
Ideen var at sultanen og hans mænd skulle kunne opdage fjender på lang afstand, mens paladset i lang tid var skjult for de indtrængendes øjne.
Her på plazaen, hvor min mand sidder og læser, kan man spise tapas på nogle små cafeer, men de er meget dyre på grund af udsigten! Tag hellere et smut op i én af sidegaderne, her er colaerne lige så kolde, meget billigere, og tapas-retterne større og selvfølgelig gratis Smiley


Retfærdighedens Port
I Den Gyldne Nøgle fungerer Retfærdighedens Port som en slags portal til den parallelle verden, Al Andaluz. Ved at udføre et bestemt ritual i måneskin ved nattetide, kan man aktivere den magi, der hviler over stedet.
scan0007
Som man kan se består porten af et slags tårn med to buer. Den yderste bue tættest på publikum viser en hånd med et øje, og den inderste bue, som ligger halvt i skygge gemmer på et relief af en nøgle – akkurat, som jeg har skrevet i Den Gyldne Nøgle!
Retfærdighedens Port hedder på spansk La Puerta de La Justicia. Det var oprindeligt hovedindgangen til Alhambrapaladset. I dag skal man gennem den nye hovedindgang, som ligger et stykke højere oppe ad bjerget.
Det er værd at tage afsted tidligt om morgenen, for Alhambra-paladset er blandt Spaniens mest besøgte turistattraktioner, så hvis man gerne vil føle lidt af magien og have stedet for sig selv, skal man komme så snart de åbner.
Den Gyldne Nøgle
Det er svært at se, men på dette billede kan man faktisk ane relieffet til Den Gyldne Nøgle.
Detalje Nøgle Alhambra
I masser af rejsebeskrivelser fra Alhambra nævnes hånden og nøglen fra Retfærdighedens Port i forbindelse med en myte: Legenderne fortæller nemlig, at den dag, hvor hånden griber fat om nøglen, vil Alhambras mure skælve.
Jeg har citeret et par forfattere på titelbladet til Den Gyldne Nøgle, som I selv kan se, hvis I slår op i den. Det var nemlig disse beskrivelser af hånden og nøglen, der fik mig til at tænke på, om ikke Retfærdighedens Port i virkeligheden var magisk, og om den ikke kunne åbne porten til en parallel verden Smiley

Del artiklen!
Follow

About the Author

Lene Dybdahl er forfatter til bestsellerserien Nøglens Vogtere og tidsrejseromanen Den Sorte Paraply. Blogger om forfattertips, branding og online markedsføring for forfattere og forfatterspirer.

Leave a Comment:

(1) comment

[…] steder, tag på opdagelse der, hvor du normalt ikke kommer. Nye omgivelser – hvad end det er Alhambrapaladset, Forum Romanum i Rom eller Farum Arena giver dig stemninger og oplevelser, som smitter af på det […]

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: