Fanopsparing – Hvad er det? Markedsføring for forfattere

By Lene Dybdahl | Forfattermarketing

Hvorfor en workshop om markedsføring for forfatterspirer?

"Er det ikke lidt tidligt at tænke på markedsføring, hvis jeg ikke er færdig med at skrive min første bog?" tænker du,

"Nej," siger jeg. "Det er ikke et øjeblik for tidligt, hvis du ellers er seriøs med skriveriet."
Det er her den afgørende forskel ligger: Hvor seriøs er du?

Hvis du er i tvivl, så tag markedsføringstesten, og find ud af, hvad der passer til dit ambitionsniveau lige nu.

Her er hvad jeg mener

Forestil dig to forfatterspirer - Lad os kalde dem Johannes og Karen, som griber markedsføringen lidt forskelligt an ...

Johannes venter med at fortælle en levende sjæl om sit skriveprojekt til den dag, han bliver udgivet.

Den dag styrter Johannes til tasterne og udbryder glædesstrålende på sin Facebookprofil (som han ikke har besøgt i en menneskealder):

"I dag udkommer min første bog 'Kongegemalens fald"

Spredte likes og lykønskninger fra familien. Alt er godt. Nu venter Johannes bare på den store fede forlagscheck, så han kan rejse til  Amerika. 

Men så sker det mærkelige ...

Der sker ingenting ... Absolut ingenting. Forlæggeren trykker 'refresh' og stirrer på webshoppen, der er lige så stille som den plejer. 

Redaktøren prøver også lige F5-knappen engang.

Piccolinen bliver sendt for at se, om nettet er nede ... Hun kommer tilbage og fortæller, at alle lamper lyser og blinker, som de plejer.

Og Johannes han sidder og klør i sit store bløde skæg, og sender marketingpraktikanten et ildevarslende blik ... Hvor bliver læserne af??

Karens historie er derimod en helt anden ...

Karen opretter en Facebookside sideløbende med hun skriver på bogen med den eksotiske titel 'Mit afrikanske garn'. Hun laver en forfatterblog, hvor hun løbende skriver historier om, hvordan man fletter sit hår, så man får det helt rette afrikanske look.

Da hendes bog udkommer, har hendes følgere på Facebook og Instagram allerede bestilt bogen via hendes nyhedsbrev, hvor hun gav sine hardcore fans mulighed for at forudbestille et eksemplar frisk fra trykkeriet - signeret af forfatteren.

Og hvad vil jeg så sige med de to historier her?

Jeg vil såmænd bare sige, at det er smart at begynde at tænke læseren ind i sin markedsføring længe før den udkommer. Så der er nogen at dele glæden og begejstringen med, når det endelig sker ... 

Det er derfor, jeg har udviklet konceptet 'Fanopsparingen' - altså kunsten at begynde at samle på fans, allerede før ens bog er udgivet.

Vil du lære hvordan? Så skriv dig op til min workshop!

Det koster kun din e-mailadresse at deltage, og til gengæld får du adgang til noget virkelig kvalitetsmateriale, som jeg normalt tager penge for at undervise i.

Video 1: Hvad er en fanopsparing?

Video 1 er KLAR
Første video hedder: Hvad er en fanopsparing? Her forklarer jeg konceptet og giver dig mulighed for at få min feedback og hjælp til din markedsføring.
Tilmeld dig her
(det koster kun din mailadresse)

Del artiklen!
Follow

About the Author

Lene Dybdahl er forfatter til bestsellerserien Nøglens Vogtere og tidsrejseromanen Den Sorte Paraply. Blogger om forfattertips, branding og online markedsføring for forfattere og forfatterspirer.

Leave a Comment:

Leave a Comment: