Undervisningsforløb om fantasy

Undervisningsforløb om fantasy - Den Gyldne Nøgle
Fantasy i dansk. Download undervisningsforløb til Den Gyldne Nøgle!

Lav et undervisningsforløb om fantasy

Lav et undervisningsforløb om fantasy på mellemtrinnet eller i udskolingen! Fantasygenren er kendetegnet ved overnaturlige hændelser, magiske elementer og væsener, tidsrejser og parallelle verdener. Ofte tager fantasygenren udgangspunkt i kampen mellem det gode og det onde.

Hent gratis undervisningsmateriale lige til at printe ud her!

Der kommer snart flere spændende opgaver.

Den Gyldne Nøgle og Nøglens Vogtere-serien er velegnet til undervisningsforløb om fantasy i dansk på mellemtrinnet eller overbygningen i folkeskolen. Bøgerne henvender sig til skoleelever fra cirka 5. klasse og op til cirka 8. klasse. Bøgerne er også velegnede i tværfaglige emner i f.eks. gymnasiet mellem spansk, dansk og historie, idet de bygger på historisk research af Spaniens historie, og samtidig leger med elementer fra den fantastiske genre.

Undervisningsforløb om fantasyromanen Den Gyldne Nøgle – Arbejdsspørgsmål til hele romanen

Arbejdsspørgsmålene til fantasy-romanen Den Gyldne Nøgle kommer omkring vigtige episoder i handlingen, der får betydning senere i bogen. Den kan bruges som en slags tjekliste, så man er sikker på, at eleverne har forstået alle ‘mellemregningerne’.

Her kan du hente arbejdsspørgsmål til Den Gyldne Nøgle

Den Gyldne Nøgle som brætspil til undervisningsforløb

Spillereglerne er simple: Det gælder om at nå først i mål. Brug en terning. Lander du på et billedfelt, må du trække et lykkekort. Lander du på et dødningehoved, er du blevet fanget af en Agakhaner og skal slå en 6’er for at stikke af. Tallene fra 1-68 refererer til arket med arbejdsspørgsmål ovenfor. Svarer man rigtigt på et spørgsmål, må man slå igen. Svarer man forkert, er det den næstes tur. Hent og print brætspillet nedenfor. Det anbefales at printe 4-5 brætspil pr. klasse afhængigt af elevantal.
Brætspil til undervisningsforløb om fantasy i folkeskolen

Den Gyldne Nøgle – Lykkekort!

Glem ikke at hente lykkekort til brætspillet Den Gyldne Nøgle. De kan hentes på nedenstående link og er lige til at printe ud.

Hent lykkekort til brætspillet her!

Fantasyromanens struktur

Romanen Den Gyldne Nøgle arbejder med en kompliceret komposition, hvor rammefortællinger og krydsklip udgør væsentlige elementer. Eleverne kan danne sig et overblik over romanens struktur ved at udfylde et kompositionsskema undervejs, mens de læser. Hent og print kapiteloversigten herunder.

Her kan du hente kapiteloversigts-ark til Den Gyldne Nøgle

Undervisningsmaterialet er gratis til fri afbenyttelse. Du er meget velkommen til at dele det i dit netværk, bare du respekterer, at materialet fortsat skal være forsynet med links til min hjemmeside og Facebook.

Kontakt Harald Tellerup for et tilbud på et klassesæt af Den Gyldne Nøgle.

Har du lavet et undervisningsforløb om fantasy?

Del gerne dine erfaringer med andre i kommentarboksen herunder!