HEJ FORFATTERSPIRER! JEG HOLDER FERIE FRA I UGE 29-30-31 OG SVARER I DENNE PERIODE IKKE PÅ MAILS. GOD SOMMER!

3 tips til dig der drømmer om at sige dit job op

bag om


I 2016 sagde jeg mit gode arbejde op for at gå all in på min drøm. 

Men hvordan TURDE jeg?​

I denne artikel fortæller jeg om, hvad der gjorde, at jeg sagde en vellønnet stilling op og kastede mig ud i at blive iværksætter og forfatter på fuld tid.

Drømmer du om at kunne bestemme over din hverdag selv? Om at sige dit job og gøre mere af det, du virkelig brænder for? Så ligner vi nok hinanden en smule. ​

Er du blevet en småbrokker?

Folk er forskellige. Nogle kan lide at småbrokke sig over dumme chefer, lange arbejdstider og dårlig løn. De mener det ikke alt for alvorligt, det er ligesom bare en måde at holde gang i snakken på. 

Selvom chefen er uhyrlig, arbejdstiden værre end i 1830erne og lønnen ligeså, så er småbrokkeren ​ikke for alvor indstillet på at ændre sin situation. Han eller hun får luft for frustrationer i selskab med familie og venner ved det at brokke sig, og den ventil er nok til, at han eller hun kan fortsætte i det samme utaknemmelige arbejde år ud og år ind.

Problemet er at jeg ikke småbrokker i særlig lang tid ad gangen. Jeg kan ikke holde det ud!
Jeg kan ikke holde mig selv ud, når jeg gør det ...

I mine ører lyder brokken som et råb om hjælp, hvilket det jo ikke altid er. Jeg får lyst til at kaste en redningskrans, som ingen gider at gribe. Jeg får lyst til at hjælpe med CV og ansøgninger, lyst til at tage en snak med småbrokkerens chef og lære småbrokkeren mine fifs til forhandlingsteknik, så han eller hun selv kan forhandle sig til en bedre løn og en bedre arbejdstid. Ofte er den hjælp uønsket - det var slet ikke formålet med småbrokkeriet.


Jeg har det anderledes. Når jeg hører, at jeg begynder at småbrokke, er det sket med mig ... Jeg kan ikke blive i noget, som giver mig anledning til at beklage mig til venner og familie konstant. 

Og selvom jeg var rigtig glad for mit arbejde (jeg var ansvarlig for markedsføring i tre virksomheder - et emne som jeg brænder for), så var der en lille småbrokker i mit øre altid. Og den hviskede:

"Du har aldrig overskud til at skrive på dine bøger"

"Du har aldrig tid til at markedsføre dit eget forfatterbrand."

1. Lyt til dig selv

Jeg er så velsignet at være gift med en mand, som har det ligesom jeg, når det kommer til utilfredshed i tilværelsen. Ingen af os er særligt gode til bare at lade stå til, så efter en alvorlig snak om den nagende følelse af utilstrækkelighed i forhold til mit forfatterskab, kom vi frem til, at jeg måtte se at finde ud af, hvad der kunne gøres for at ændre situationen til det bedre.

Men vi gik videre endnu. Vi aftalte, at inden for en overskuelig tidshorisont skulle jeg ikke bare have fundet en handlemulighed, jeg skulle også gøre noget ved situationen.

Småbrok er jo ikke kun ødelæggende for ens egen livskvalitet, den drypper også gift ned i et parforhold og gør din ægtefælle ulykkelig. Hvem kan holde ud at se ens elskede være trist dag ud og dag ind?

Mit første råd er derfor: Lyt til dig selv og tag din indre stemme alvorligt. Gør noget ved det. Giv dig selv en tidshorisont. Hvis din arbejdsglæde (eller livsglæde) ikke er blevet væsentligt bedre i løbet af den tid, må du handle på det.

Det betyder ikke, at du behøver at sige dit job op lige med det samme.

En handling kan f.eks. være:

 • Tal med din chef om at gå ned i tid (hvis du mangler tid til din passion)
 • Begynd på en ny hobby - ofte kan tid til selvforkælelse give dig mere 'luft' i hverdagen.
 • Begynd at kigge efter alternativer til dit nuværende job.
 • At sige dit job op og prøve noget helt nyt

2. Find støtte hos andre

Jeg valgte at sige min stilling op. Men ikke fra den ene dag til den anden. Jeg vil klart anbefale, at du lægger en plan for, hvad du vil gøre, og hvordan du vil tjene penge, før du hopper ud i at sige op.

Her er nogle af de ting, jeg gjorde, før jeg sagde mit job op​

 • Jeg begyndte at spare penge sammen.
 • Jeg fandt ud af, hvad jeg havde lyst til at prøve af (min iværksætterdrøm)
 • Jeg tog kurser ved siden af mit arbejde i hvordan man lancerer digitale produkter, kurser i copywriting og kurser i markedsføring.
 • Jeg producerede mit første digitale produkt ved siden af mit arbejde.
 • Jeg lavede markedsføring for mit digitale produkt (ForfatterPro) ved siden af mit arbejde.
 • Jeg fandt støtte hos min fantastiske mand, som altid har bakket mig op og altid støtter mig i mine crazy planer og flyvske ideer.
 • Jeg fandt støtte hos andre iværksættere online.
 • Jeg lancerede mit første digitale produkt ved siden af mit arbejde.

Efter den første succesfulde lancering af ForfatterPro tog jeg et møde med min revisor. På baggrund af de gode salgstal og mit brændende ønske om at få en arbejdsuge, der var tættere på de 37 timer, anbefalede han, at jeg sagde mit arbejde op og gav den fuld skrue som iværksætter og forfatter.

Det var en fredag. Om mandagen sagde jeg op.​

Jeg var mere nervøs ved at sige op end jeg havde været, da jeg var til jobsamtale. Jeg kunne godt lide mine chefer og mit arbejde, og jeg kunne ikke lade være med at tænke, at jeg svigtede arbejdspladsen. Heldigvis tog arbejdspladsen det fint og jeg fik en rigtig god afslutning på jobbet. Det er jeg taknemmelig for i dag.

3. Søg viden​

Jeg havde aldrig turdet sige mit arbejde op, hvis det ikke var fordi jeg først havde bevist overfor mig selv at jeg kunne tjene penge på det produkt, som jeg lancerede. 

Men en succeslancering er jo ingen garanti for, hvad der ville ske næste gang, vel?

En afgørende faktor i mit liv som iværksætter, som virkelig har gjort en forskel for mig, er mit ønske om hele tiden at dygtiggøre mig.

Jeg elsker selv at tage onlinekurser og blive klogere

I dag har vi så mange muligheder for at lære mere om lige præcis det, der interesserer os allermest. Og viden er den største ressource i min forfattervirksomhed. Derfor kan jeg ikke anbefale nok, at du holder dig opdateret inden for de emner, som er vigtige for at overleve som fri fugl, forfatter eller iværksætter.

Vil du lære mere om markedsføring?

På min hjemmeside www.penogpondus.dk/kurser finder du alle mine kurser om markedsføring og om, hvordan man kommer i gang med at lave onlinekurser.

 

Har du spørgsmål?​

Hvis du selv går med tanken om at sige dit job op, men du stadig tvivler på om det er det rigtige, så må du gerne skrive en kommentar herunder. Jeg vil gerne hjælpe, hvis jeg kan.

De bedste hilsener

Lene Dybdahl.

Vil du selv i gang med at skrive en bog?
Få mine 10 nemme trin til at komme i gang med at skrive!

Udfyld med navn og e-mail og få tilsendt guiden.

Du modtager samtidig mit nyhedsbrev med forfattertips og nyt om forfatterkurser. Kan afmeldes når som helst.