Blog Foredrag Kontakt Om ONLINE SKRIVEKURSUS Log ind


Lene Dybdahls
forfatterblog

7 apps som gør din forfattermarkedsføring lettere

Forfatter kend din app

I denne forfatterfredag skal det handle om apps til forfattere. Nærmere bestemt apps som gør din markedsføring og din kommende boglancering meget lettere. Se de syv apps, som jeg anbefaler her.

1. Later

Later er en app til Instagram, som tillader dig at poste billeder fra computeren og planlægge opslag på Instagram, Facebook og Pinterest frem i tiden. Det er smart at kunne planlægge sin markedsføring frem i tiden, så man kan frigøre mere sammenhængende tid til at skrive. Prøv Later gratis her!

2. Stencil

Du kan bruge Stencil til at lave det grafiske materiale, du bruger i din markedsføring. Her tænker jeg på Facebookopslag, inspirationscitater til Instagram, lange bannere til Pinterest og hvad du ellers har brug for. I Stencil findes et stort galleri med billeder og ikoner, som kan peppe det visuelle udtryk op på din blog. Du kan også bruge ikonerne...

Læs hele artiklen ...

3 fejl som forfattere begår når de booster et opslag på Facebook

Du får den velkendte besked på Facebook: "Dette opslag får 80% mere opmærksomhed end dine øvrige opslag. Boost det nu for at nå ud til x antal mennesker i Danmark."

Dit spørgsmål er nu: At booste eller ikke at booste?

Men før du kaster dig ud i beslutningen, så tag lige et kig på de mest almindelige fejl, som forfattere begår, når de booster på Facebook ...

Fejl nummer 1. Du prøver at gætte, hvem din målgruppe er

Jeg har set eksempler på dette masser af gange. Forfattere forsøger at gætte sig til, hvad deres målgruppe interesserer sig for, og pludselig får deres Facebookside likes fra indere og pakistanere, selvom de faktisk skriver pæredanske krimier ...
Nu ved jeg jo ikke, om de forfattere, som jeg dagligt møder i grupperne på Facebook faktisk har testet målgrupper af i Facebook og stadig fået dårlige...
Læs hele artiklen ...

Boost din kreativitet på ferien og bliv mere produktiv

Din kreativitet blomstrer når du holder ferie

Din kreativitet blomstrer og du får gode ideer helt af dig selv, når du husker at holde fri i din ferie. Et fællestræk ved nogle af de mest succesfulde forretningsfolk er, at de ikke alene er effektive, når de arbejder, der sørger også for at investere i pausetid væk fra virksomheden for at lade op.

Det lyder indlysende, men sagen er, at mange ikke forstår hvor vigtigt det er for kreativiteten og produktiviteten at holde pause og puste ud. Men det er en god ide at investere i afslapning i en professionel forfatterbusiness.

Se mine fire tips til en god forfatterferie i videoen her:

Slap af når du holder fri

Som forfatter med fuldtidsjob og  forfattervirksomhed i fritiden kan det være fristende at bruge alle ferier på at skrive. Det er netop i ferierne at flere forfattere har længere tidsstræk til virkelig at få noget fra hånden.


...
Læs hele artiklen ...

10 fantastiske tips hvis du er gået i stå med at skrive

Er du gået i stå med at skrive?

Mangler du motivation til at skrive på din bog?

Denne artikel handler om, hvordan du kommer videre, hvis du er gået i stå med at skrive. I videoen herunder giver jeg dig motivation og ideer, som er baseret på mit eget forfatterskab. Klik på videoen og se med!


Ved du hvorfor du er gået i stå med at skrive?

Det er vigtigt at finde ud af - se med i videoen herover, hvis du vil have svar på, hvordan du kommer videre med din bog.

1: Mind dig selv om, hvorfor du skriver

Ved at gøre dig selv opmærksom på, hvorfor du overhovedet er interesseret i at gøre din bog færdig, får du samtidig sat ord på din motivation, som skal drive værket. Hvis du ikke har en ægte motivation for at skrive, finder du ud af det her.

2: Mind dig selv om, hvad grundideen med din bog var

Din grundide er den ide, der satte hele tanken om den nye bog i gang.

Tænk...

Læs hele artiklen ...

Hvilken genre skal du vælge?

Dit valg af genre er ikke vigtigt for skriveprocessen

På SkriveRejsen bliver jeg ofte spurgt om genrekonventioner, men også på bloggen her får jeg spørgsmål om genre. Frederik har spurgt: hvilken genre er lettest at skrive i? I videoen giver jeg mit lidt overraskende svar. Se med i videoen.

Når du skal i gang med at skrive en bog er genrevalget ikke det vigtigste. Før du kaster dig over en teksttype, må du nemlig se på, hvilken historie du vil fortælle.

  • Har du styr på handlingen?
  • Personerne?
  • Plottet?

Når disse grundsten er på plads vil det blive lettere at afgøre, hvilken genre din fortælling placerer sig i.

Hvad betyder genre?

I daglig tale tænker vi ofte på populærlitteraturens genrer som krimi, gyser, horror, science fiction, fantasy, romance osv. Eller måske tænker man på opdelingen mellem skønlitteratur og faglitteratur.

...

Læs hele artiklen ...

Hvordan ved du, om du er klar til at skrive en bog?

Måske har du mange ideer, men du har svært ved at få dem ned på papir? Eller måske er du typen, som tager din notesbog er med overalt? Du samler på ideer enten digitalt eller i papirform, men alligevel kommer du ikke rigtigt videre med at skrive din bog.

Så hvordan afgør du, om tiden er inde til at begynde at skrive din bog, sådan rigtig for alvor? Det handler denne blogpost om.

Hvis den ovenstående beskrivelse passer på dig, så er du måske stadig i det stadie, hvor du ikke helt ved, om du er klar til virkelig at gøre arbejdet og skrive den bog.

Når vi nu skal være ærlige, så er det federe at have skrevet en bog og stå med den i hånden i forhold til først at skulle til at gøre arbejdet, ikke?

Men skriveprocessen kan være sjov og udfordrende, og mange bruger skrivning som afslapning og afstresning.

Kategori nummer 1: Du har en...

Læs hele artiklen ...

Behind the scenes: Hvordan føles det at være forfatter?

Hvis du endnu ikke har skrevet din første bog færdig, kan det være at du nogle gange spørger dig selv: Hvordan mon det føles at være forfatter?

I denne blogpost vil jeg prøve at give dig et glimt af nogle af de skønne sider ved at være udgivet forfatter.

Scene et: Mødet med din bog

Første gang du venter på at se din bog på tryk, er det lidt ligesom at se dit barn for første gang. Man håber, at alt er som det skal være, at man straks føler en stolthed og samhørighed med den lille ny, og at der ikke er noget i vejen, som kan bringe en sorg eller ængstelse.

For hvad kan bringe dig sorg og ængstelse som forfatter, når du ser din bog på tryk? Er det ikke bare ren lykke?

Det er naturligvis et retorisk spørgsmål, for selvfølgelig er der ting, som kan være gået galt fra du giver grønt lys, til bogen kommer fra...

Læs hele artiklen ...

Hvordan undgår man afslag fra forlag?

 

Kan man helgardere sig mod at få afslag fra forlag?

Måske ikke, men i denne video vil jeg give dig seks gode råd, der forbedrer dine chancer for en bogkontrakt væsentligt.

Se videoen eller læs artiklen.

I denne artikel får du 6 tips der hjælper dig med at undgå afslag fra forlag. Der er rigtig meget du selv kan gøre for at slippe gennem nåleøjet og få en forlagskontrakt. Læs med i artiklen her.

 

1. Hvordan undgår man afslag fra forlag?
Svar: Det gør man ikke

Før du lukker blogposten ned, så giv dig selv en chance for at læse de fem andre tips til, hvordan du faktisk kan gøre noget for at undgå afslag. Sagen er den, at man aldrig kan helgardere sig mod et afslag. Det kan jo være, at din bog ikke er så god, som du selv troede. Men når det så er sagt, så er der måske noget du kan gøre for at bogen bliver så...

Læs hele artiklen ...

Hvilket skriveprogram skal jeg bruge?

 

3 programmer til at skrive bøger i

I denne video giver jeg en introduktion til, hvilke skriveprogrammer du kan bruge som forfatter. Du kan også læse mine anbefalinger i artiklen her. 

1. Scrivener - overblik og avancerede features

Scrivener er et decideret forfatterværktøj, som er udviklet særligt med forfattere for øje. Blandt programmets bedste features er kapiteloversigten med digitale post its, navnegeneratoren, søgefunktionen og mappestrukturen.

Kender du notesbogprogrammer som OneNote, vil du kunne genkende ideen med at have faneblade og undermapper samlet ét sted, hvor indholdet hurtigt kan klikkes frem, uden at man skal til at åbne nye programmer.

Når jeg ikke selv bruger Scrivener længere, er det fordi konverteringen fra Scrivener til Word gav problemer i redigeringsprocessen. Der havde sneget sig en formattering ind i teksten, som ikke umiddelbart kunne ses, men som fik ordene til at rykke...

Læs hele artiklen ...

Hvor lang skal min bog være?

 

5 gode råd om længden på din bog

Når man første gang skal skrive en bog, kan det være et uoverskueligt projekt. Det er naturligt, at tvivle på sig selv og sine evner til at producere tekst nok til en hel bog. Derfor spørger mange forfatterspirer: Hvor lang skal min bog være?

For at svare på det spørgsmål, skal du selvfølgelig vide, hvilken type bog, du gerne vil skrive. Der er stor forskel på, om du vil lave en billedbog til børn, eller om du skriver en fagbog, en selvhjælpsbog eller en roman.

Hvor lang er en billedbog?

En tommelfingerregel med hensyn til længden på bøger er, at billedbøger er korte og har et sideantal, der kan deles med fire (f.eks. 32 sider). At sideantallet skal kunne deles med fire har ingen kunstnerisk betydning, men udelukkende af praktisk karakter - det er sådan det lettest kan lade sig gøre at trykke en bog hos et...

Læs hele artiklen ...
1 2 3 4
Close

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få de 12 trin til at skrive en bog

Med nyhedsbrevet får du gratis skrivetips,
råd om markedsføring og nyt om skrivekurser.