5 tips: Sådan finder du ud af hvor lang din bog skal være

forfatterfredag
 

 

Er du i tvivl om, hvor lang din bog skal være? Så kig med i videoen, hvor jeg giver dig fem fede forfattertips til, hvordan du finder ud af det :-)

Tip 1: Find lignende bøger på biblioteket og tjek længden!

Hvis du er i tvivl om din bog er lang nok eller om din historie måske er for kort til en hel bog, kan det være en ide at tjekke andre bøger i samme genre og målgruppe.

Find ud af hvor lange bøger af den type du er ved at skrive er ved at gå på biblioteket eller i boghandleren.

Tip 2: Find en passende kapitellængde

Det er ikke ligegyldigt for læseoplevelsen, hvor lange dine kapitler er. Igen er det en god rettesnor at kigge, hvordan andre forfattere gør, som skriver i samme genre, som dig. 

Læg mærke til, hvad du selv synes er fedt at læse: Er du til lange eller korte kapitler. Tænk over det, når du er i gang med at skrive, men ikke for meget.

Ofte kan kapitler rettes til i længden, når man går i gang med redigeringsprocessen.

Tip 3: Planlæg et plot for din bog

Hvis du gerne vil skabe overblik over din bog, kan det være en god ide at udarbejde et plot. Hvis du ikke ved, hvordan du griber den opgave an, kan du med fordel kigge på PlotPlanen, som er et kursus i netop det.

Tip 4: Sæt din Wordside op som en bogside

Uanset om du vælger at skrive i Word eller et andet skriveprogram, er det en god ide at indstille linjeafstand og margener, så en side i skriveprogrammet svarer til en side i en bog. På den måde kan du løbende se, hvor tyk din bog bliver.

Du kan få inspiration til at vælge dit skriveprogram ved at se videoen: 

Hvilket skriveprogram skal jeg bruge?

Tip 5: Anslå hvor lang din bog bliver

Når du har et overblik over antallet af kapitler i din bog, kapitellængden og mængden af tekst på hver side er det forholdsvis simpelt at regne ud, hvor lang din bog bliver. Regner du f.eks. med at skrive ti kapitler a hver ti sider, så får du en bog på 100 sider.

Vil du selv i gang med at skrive en bog?
Få mine 10 nemme trin til at komme i gang med at skrive!

Udfyld med navn og e-mail og få tilsendt guiden.

Du modtager samtidig mit nyhedsbrev med forfattertips og nyt om forfatterkurser. Kan afmeldes når som helst.