7 apps til forfattere

forfattermarkedsføring
7 apps til forfattere

Forfatter kend din app (opdateret i 2022)

I denne forfatterfredag skal det handle om apps og programmer til forfattere. Nærmere bestemt programmer, som gør din forfattermarkedsføring, din forfatterbusiness og din kommende boglancering meget lettere. Se de syv apps, som jeg anbefaler her. Nogle af de links, jeg nævner i artiklen er reklamelinks. Jeg markerer reklamelinks med en stjerne.

1. Lav små reklamefilm med Instagram Reels

Hvis du ikke allerede har bemærket det, så er videomediet for alvor blevet populært. I Instagram-appen finder du et udmærket værktøj til at lave små korte 'reels'. Programmet kan endda redigere videoen efter du har optaget den, og der er mange fede effekter indbygget. Har du ikke prøvet at lave reels endnu, så har du i Instagram virkelig gode muligheder for at skabe synlighed og dig og din bog netop nu.

2. Planlæg dine sociale medie-opslag med Later

Later er en app til Instagram, som tillader dig at poste billeder fra computeren og planlægge opslag på Instagram, Facebook, Pinterest og endda Tiktok frem i tiden. Det er smart at kunne planlægge sin markedsføring frem i tiden, så man kan frigøre mere sammenhængende tid til at skrive. Prøv Later gratis her*!

3. Design Instagramopslag med Canva

Når du skal planlægge dine opslag til de sociale medier, skal du selvfølgelig have noget at poste. Jeg bruger Canva til alt mit grafiske materiale. Programmet har indbyggede skabeloner, så du behøver ikke at være designer for at få et godt resultat. Brug Canva til at designe Facebookopslag, inspirationscitater til Instagram, lange bannere til Pinterest og hvad du ellers har brug for i markedsføringen af dig som forfatter. I Canva findes et stort galleri med billeder og ikoner, som kan peppe det visuelle udtryk op på din blog og dine sociale medier. Hvis du investerer i Canva Pro (jeg tror det er omkring 800 kr for et helt år), kan du endda fritlægge billeder af dig selv og din bog. Det er yderst brugbart, når du vil lave reklame for dine bøger. Prøv Canva her*.

4. Lav din hjemmeside og dit kursus i Kajabi

Hvis du drømmer om at lave en medlemsklub, tjene penge på din viden, lave et betalt nyhedsbrev eller en podcast mod betaling, så skal du kaste et blik Kajabi, som er den platform, hvor jeg hoster min hjemmeside og mine onlinekurser på. Det kan være svært at leve af bøger alene, og derfor er jeg en varm fortaler for at forfattere sammensætter en indkomst af forskellige indtægter. Du kan starte din egen forfatterbusiness op på Kajabi. Prøv det gratis i 30 dage her*.

5. Planlæg din roman i Trello

Trello er egentlig et program til projektstyring og planlægning af komplekse opgaver. Jeg bruger det nok lidt anderledes, end de fleste, da jeg bruger det til at planlægge mine romaner og holde styr på personer og sideplots. Herudover har jeg også brugt det i min forfatterbusiness i forbindelse med produktlanceringen af SkriveRejsen og ForfatterPro. Programmet minder om en digtital opslagstavle, hvor man kan skrive noter på små papirlapper og flytte dem til en ny bunke, efterhånden som en opgave skifter status fra i gang til færdig. Prøv Trello her

6. Få flere på dit nyhedsbrev med Convertbox

Jeg har understreget i utallige Youtube-videoer og blogposter på min blog, at det er vigtigt at opbygge en e-mailliste, så du har en følgerskare at skrive til, når du har en ny bog på vej. Jeg bruger Convertbox til at indsamle e-mailadresser på min hjemmeside. Det er et alsidigt program, der hjælper dig med at lave popups og nedtællingsur på din hjemmeside, hvis du f.eks. tæller ned til næste udgivelse. Få Convertbox til en fed livstidspris her*.

7. Rediger dine videoer til Youtube og sociale medier med Camtasia

Jeg bruger det brugervenlige program Camtasia på min computer, når jeg skal redigere videoer til f.eks. Youtube eller sociale medier. Camtasia er meget let at bruge, og det er nemt både at klippe i din video, lægge tekster ind over skærmen, tilføje billeder (f.eks. af din bog) og lægge underlægningsmusik ind. Få Camtasia her*.

8. Bonus: Lav din bogforside til en bog i 3D med Boxshot

Boxshot er et program, som kan hjælpe dig med at lave din digitale forside af din bog om til en 3D-model af din bog. Eller du kan sætte designet på kopper, t-shirts eller iPads. Boxshot laver såkaldte 'mockups' af dit design, så det forekommer at være i 3D, og så du kan bruge disse mockups til at gøre reklame for dit produkt.
Find Boxshot her.

Vil du lære mere om forfattermarkedsføring?

Så kom med på mit kursus ForfatterPro, som specialiserer sig i netop det. Og har du bare brug for et par tips mere til at komme i gang,

Så hent min guide: 7 marketingtips til forfattere: Boost dit forfatterbrand her!

Hvilke apps og programmer bruger du i dit forfatterskab?

Skriv en kommentar herunder og inspirer mig til at finde endnu flere fede apps 🙂

De bedste hilsener

Lene Dybdahl.

Vil du selv i gang med at skrive en bog?
Få mine 10 nemme trin til at komme i gang med at skrive!

Udfyld med navn og e-mail og få tilsendt guiden.

Du modtager samtidig mit nyhedsbrev med forfattertips og nyt om forfatterkurser. Kan afmeldes når som helst.