3 fejl som forfattere begår når de booster et opslag på Facebook

forfattermarkedsføring

Du får den velkendte besked på Facebook: "Dette opslag får 80% mere opmærksomhed end dine øvrige opslag. Boost det nu for at nå ud til x antal mennesker i Danmark."

Dit spørgsmål er nu: At booste eller ikke at booste?

Men før du kaster dig ud i beslutningen, så tag lige et kig på de mest almindelige fejl, som forfattere begår, når de booster på Facebook ...

Fejl nummer 1. Du prøver at gætte, hvem din målgruppe er

Jeg har set eksempler på dette masser af gange. Forfattere forsøger at gætte sig til, hvad deres målgruppe interesserer sig for, og pludselig får deres Facebookside likes fra indere og pakistanere, selvom de faktisk skriver pæredanske krimier ...
Nu ved jeg jo ikke, om de forfattere, som jeg dagligt møder i grupperne på Facebook faktisk har testet målgrupper af i Facebook og stadig fået dårlige resultater, men noget kunne tyde på, at det modsatte er tilfældet.
Fakta om Facebookannoncer: Facebook bruger over 200.000 forskellige parametre for hver enkelt person på platformen. Disse dækker blandt andet alder, køn og geografi, men også hvilke hjemmesider, personen fornylig har besøgt. (Kilde: Digital Marketer).

Hvad skal du gøre i stedet?

Noget som spiller ind på Facebooks måde at forudsige folks reaktion på dit opslag er f.eks. om de har besøgt din hjemmeside før (på den måde ved Facebook at de kender dig).

Her er det supervigtigt at få installeret en pixel på hjemmesiden, så Facebook kan registrere hvem der har besøgt dig.

Denne målgruppe vil typisk være 'varmere' / mere engageret i dit indhold i helt fremmede.

Når din hjemmeside har modtaget trafik i et stykke tid, vil du kunne oprette en målgruppe i Facebooks annonceadministrator, som er baseret på din websitetrafik. Denne målgruppe er meget mere defineret end de interesserer, som du gætter på, at din rette modtager har.​

Fejl nummer 2: Du standser din Facebookannonce for tidligt

Mange får sved på panden over at de bruger rigtige penge på en annonce, som måske ikke giver det ønskede resultat.
Den typiske reaktion: Efter et par timer standser man Facebookannoncen, fordi man føler, det er spild af penge, når ingen liker, kommenterer eller deler.

Hvorfor er det forkert? Og hvad skal du gøre i stedet?

Efter få timer har Facebook ikke nok data til at foretage et godt valg for din annonce. Husk på at Facebook ved mere end 200.000 ting om hver person på platformen.

For at finde ud af, hvem som er mest interesseret i dit indhold, bliver Facebook nødt til at have nogle reaktioner på annoncen for at kunne vurdere, hvem der i hvert fald helt sikkert ikke skal se den, og hvem der med større sandsynlighed vil foretage den ønskede handling.

Mit råd: Vent mindst 48 timer, før du begynder at pille ved tekst, billeder og budget.​

Fejl nummer 3: Du har ikke testet din målgruppe eller din annonce

Advarsel: Nu bliver det lidt langhåret .... men jeg skal prøve at gøre det enkelt.

Den tredje fejl er, at du ikke har testet målgrupper op mod hinanden. Det vil sige, at hvis du vil sælge en slankekogebog, så ved du ikke, om ​folk som elsker fitness eller folk som elsker mad vil være den mest oplagte målgruppe at sende din annonce til. 

Hvad skal du gøre i stedet?​

Mit råd er, at du laver en kampagne med to annoncesæt, hvor det ene annoncesæt henvender sig til den ene målgruppe, og det andet annoncesæt henvender sig til den anden målgruppe.

Selve annoncerne skal være identiske, så du er sikker på, at den eneste forskel mellem de to annoncesæt er, hvilke mennesker der ser dem. Efter 48 timer vil du nu kunne se, hvilken af de to målgrupper, der reagerer bedst på din annonce.​

På samme måde kan du teste to annoncer op mod hinanden. Du kan starte med at lave en annonce og så duplikere den og kun ændre 1 ting ved annoncen. Jeg anbefaler, at du starter med at ændre billedet.

Test af Facebookannoncer: Dette er billede 1.

Test af Facebookannoncer: Dette er billede 2.

Nu kører du annoncerne i 48 timer, og efter den tid vil den ene af dem have fået et bedre resultat end den anden. Disse informationer kan hjælpe dig til at træffe bedre beslutninger for dine annoncer i fremtiden.​

Hvilket af de to billeder klarede sig bedst i testen?

Det sjove er, at den ene målgruppe syntes bedst om billede 1, og den anden målgruppe syntes bedst om billede 2. Hvis jeg ikke havde adskilt målgrupper og annoncer, ville jeg stå med et sløret billede af dette. Men fordi jeg lavede en test, kunne jeg servere billede 1 til den målgruppe, som reagerede bedst på den annonce, og billede 2 til den målgruppe, som syntes bedst om den.

Opgradering: 7 marketingtips for forfattere

Klik på billedet eller her og få min opdaterede guide til, hvordan du kommer i gang med at markedsføre dig som forfatter og skaber opmærksomhed om dine bøger i dag.

Kunne du lide blogposten?

Jeg bliver meget glad, hvis du har lyst til at skrive en kommentar herunder. Du er også hjertelig velkommen til at stille et spørgsmål, hvis der er noget, du er i tvivl om, så forsøger jeg at skrive til dig hurtigst muligt.

Vil du selv i gang med at skrive en bog?
Få mine 10 nemme trin til at komme i gang med at skrive!

Udfyld med navn og e-mail og få tilsendt guiden.

Du modtager samtidig mit nyhedsbrev med forfattertips og nyt om forfatterkurser. Kan afmeldes når som helst.