10 gaveideer til forfattere

forfatterfredag

Har du nogensinde spekuleret over, hvad du kan ønske dig som forfatter? Eller hvad en forfatter mon ville blive glad for at få i gave?

I dag giver jeg dig 5 10 gaveideer til forfattere og andre skrivelystne. (Artiklen herunder er opdateret i 2019).

1. En Paperblanks notesbog

Hvis du ikke kender Paperblanks endnu, så har du noget til gode. De kan findes i enhver velassorteret boghandel, og det en rigtig lækker notesbog for dem, som har hang til lækre detaljer. Paperblanks (reklamelink) notesbøger ligner antikke bøger på ydersiden og de giver lige dine skriblerier lidt mere klasse. De fås også som kalendere og i mange størrelser. Jeg har haft stor glæde af mellemstørrelsen og den mindste størrelse, selvom den mindre version nogle gange kan føles lidt lille at grifle i.  

2. En pen med dit navn indgraveret

Hvis du godt kan lide at skrive i hånden, kan det være rigtig godt at ønske sig en lækker kuglepen, der ikke klatter, og som får din håndskrift til at se lækker ud. Parker (reklamelink) er et velkendt mærke indenfor kvalitetskuglepenne. Når du har fundet din favorit, kan du ønske dig netop den kuglepen og bede om at få den indgraveret. Så ved du også altid, hvilken der er din.

3. Et forfatterkrus

Der findes jo masser af forfatteraccessories på nettet, og en af de populære er forfatterkruset. Du kan få dem med citater fra bøger - måske fra din egen eller som penguin paperbacks. Mit forfatterkrus er med de syv dødssynder - på tastaturet. En fed gave, som jeg fik helt uventet af min redaktør. Her er også et fedt forfatterkrus (reklamelink) fra Amazon.

 

4. En Funkopop-figur

De små vinyl-figurer findes i utallige varianter. Mest kendte er nok figurerne fra Harry Potter og Game of Thrones, men også ikke-fantasyfilm som f.eks. Pulp Fiction findes som Funkopop-figur. De pynter på enhver boghylde og er superfine. Måske giver en af figurerne dig inspiration til din næste historie? Her er en fin Funkopopfigur af Harry Potter (reklamelink)

5. Et forfattersmykke

Endelig kan du ønske dig et smykke, der relaterer sig til din bog. Indgår der et symbol eller en bestemt genstand i bogen, kan det være en fin ide at ønske sig netop denne som halskæde (reklamelink) eller ørering.

6. En t-shirt til forfatteren

Hvad skal man tage på til næste bogmesse? Det er et meget presserende spørgsmål for en forfatter, og derfor kan du glæde din forfatterven eller -veninde med en t-shirt der viser omverdenen, hvilken kreativ sjæl der bærer den. Se f.eks. dette sjove eksemplar (reklamelink).

 

7. Skrivemaskinetastatur

De fleste forfattere har et sultent øje for gammeldags skrivemaskiner. Fra dengang hvor det at skrive på et tastatur ikke var forbundet med forstyrrelser fra de sociale medier. En oplagt forfattergave er derfor et skrivemaskinetastatur (reklamelink). 

 

8. Høretelefoner som lukker lyden ude

Forfattere har brug for at koncentrere sig og arbejde i stilhed. Det er ofte en mangelvare - især hvis man har børn. Den perfekte forfattergave er derfor et headset, hvor du kan slukke for lyden af omverdenen og give dig hen til dejlig skrivemusik eller bare stilhed. Find høretelefonerne her (reklamelink).

 

9. Storycubes - forfatterterninger

Terningerne er kastet, og du har fluks fået en håndfuld nye ideer til din næste bog. Fedt, ikke? Derfor er Storycubes (reklamelink) de perfekte forfattergaver at ønske sig til jul eller fødselsdag. Brug terningerne til at øve dig i mundtlige fortællinger, eller brug dem til at få gang i en kreativ brainstormingsession. 

10. Plot Twist Cards

Lidt i samme boldgade som forfatterterningerne finder vi et spil med lækre plotkort. De er udviklet til rollespil, men en forfatter (måske særligt en fantasyforfatter) kan sagtens have glæde af dem. Jeg har selv netop dette spil (reklamelink) herhjemme og de er altid sjove at hive frem, hvis jeg har brug for at give historien en ny drejning.


Hvis du er mere til video, har jeg en video med de 5 første ideer her:

Har du flere forslag?

Har du flere ideer til forfattergaver, så skriv en kommentar herunder! Jeg glæder mig til at læse dit forslag. De bedste hilsener Lene Dybdahl.

Vil du selv i gang med at skrive en bog?
Få mine 10 nemme trin til at komme i gang med at skrive!

Udfyld med navn og e-mail og få tilsendt guiden.

Du modtager samtidig mit nyhedsbrev med forfattertips og nyt om forfatterkurser. Kan afmeldes når som helst.