Behind the scenes: Hvordan føles det at være forfatter?

forfatterfredag skrivetips

Hvis du endnu ikke har skrevet din første bog færdig, kan det være at du nogle gange spørger dig selv: Hvordan mon det føles at være forfatter?

I denne blogpost vil jeg prøve at give dig et glimt af nogle af de skønne sider ved at være udgivet forfatter.

Scene et: Mødet med din bog

Første gang du venter på at se din bog på tryk, er det lidt ligesom at se dit barn for første gang. Man håber, at alt er som det skal være, at man straks føler en stolthed og samhørighed med den lille ny, og at der ikke er noget i vejen, som kan bringe en sorg eller ængstelse.

For hvad kan bringe dig sorg og ængstelse som forfatter, når du ser din bog på tryk? Er det ikke bare ren lykke?

Det er naturligvis et retorisk spørgsmål, for selvfølgelig er der ting, som kan være gået galt fra du giver grønt lys, til bogen kommer fra trykkeriet. Så ængstelsen kan gå på: hvordan ser forsiden ud i fysisk form, når jeg nu kun har set den som digital fil på computeren?

Er farverne flotte? Er der fejl på coveret? Hvordan er papirkvaliteten?

Når du så pakker kassen ud og alle bekymringer fejes væk af den fantastisk dragende forside, så overvældes du af stolthed og glæde.

Alt det arbejde - blod, sved og tårer, som du har lagt i bogen, er mundet ud i dette enestående værk, som snart skal ud til læserne og forhåbentlig bringe glæde og fornøjelse.

Scene to: Mødet med en læser

Når din bog er udkommet får du som forfatter en anden gylden gave: At møde dine læsere og tale med dem. Der vil komme et tidspunkt, hvor du bliver kontaktet enten per mail, via de sociale medier eller i virkeligheden, hvor en læser drages til at takke dig for en fantastisk læseoplevelse.

Du har måske selv læst en bog, som rørte dig så meget, at du fik lyst til at fortælle forfatteren, hvilken glæde og fornøjelse, det var at læse bogen.

Som forfatter er der næsten ikke nogen større gave end at møde en dedikeret læser, som virkelig har nydt din historie. 

For selvfølgelig drømmer man om, at netop ens bog skal blive taget godt imod og at andre folk kan se værdi i det, du har frembragt ved hjælp af din fantasi og vedholdenhed.

Glæd dig til disse møder! Det er så givende og puster liv i endnu flere bogdrømme.

Scene tre: mødet med et publikum

Forestil dig at du ankommer til et sted, hvor man har betalt dig for at komme og tale. En vigtig person kommer dig i møde, trykker dig i hånden og udtrykker sin glæde over, at netop du er kommet.

Du ledes uden om en stor menneskemængde, får lov at gå backstage og få ro til din optræden. Man sørger for mad og drikke til dig, og en særlig tekniker hjælper dig med at slutte din computer til en storskærm, iklæde dig en mikrofon og sørge for at alt er som det skal være, før du skal tale.

Måske har du sommerfugle i maven? Måske føler du dig meget taknemmelig over at være netop her?

Om lidt går du på scenen og kigger ud over et helt landskab af stole, som langsomt fyldes op, og en broget skare af ansigter ser forventningsfuldt op på dig.

Det er dig, de er kommet for at høre!

De har læst dine bøger eller hørt om dig, og nu vil de have mere. De vil lære dig bedre at kende. Høre din stemme og dine tanker om bøgerne. Hvad tænkte du, da du skrev dem? Hvordan fik du inspirationen?

For nogle forfatterspirer kan den sidste scene her være en kilde til både nervøsitet og spænding.

At være forfatter er selvfølgelig mere end disse tre snapshots, men du kender sikkert allerede en del af forfatterlivet fra dig selv: At snige sig til at skrive, at prøve at gøre plads til forfatterdrømme og fantasi i en hverdag, hvor der skal vaskes tøj, tjenes penge og gøres rent.

Men det er vigtigt at behandle forfatterdrømmen med respekt. Det gør du lettest ved at tage den alvorligt og give den plads i dit liv. Husk: forfatterdrømmen er en del af din personlighed. 

Vil du vide mere om at skrive en bog?

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kommer i gang med at skrive din bog, så tilmeld dig min gratis workshop: 5 faser fra ide til bog.

Klik på billedet herunder!

 

Hvis du læser dette på et tidspunkt, hvor workshoppen ikke længere er aktiv, så kan du tilmelde dig ventelisten til SkriveRejsen og få besked, næste gang, jeg tager imod nye kursister på SkriveRejsen.

De varmeste hilsener

Lene Dybdahl

 

Vil du selv i gang med at skrive en bog?
Få mine 10 nemme trin til at komme i gang med at skrive!

Udfyld med navn og e-mail og få tilsendt guiden.

Du modtager samtidig mit nyhedsbrev med forfattertips og nyt om forfatterkurser. Kan afmeldes når som helst.