Hvad skal du blogge om? 5 blogpost-ideer til din forfatterblog

forfattermarkedsføring
 

Forfatterfredag handler i dag om 5 blogideer du må stjæle. Har du en forfatterblog, eller tænker du på at få en, men ved ikke, hvad du kan skrive om på din blog? Intet problem - se videoen. 

1. Skriv om dine bøger

Det er selvfølgelig oplagt at skrive om dine bøger på din forfatterblog, og det ved jeg, at mange danske forfattere allerede har godt styr på. Men hvad gør du, hvis du ikke har skrevet en bog endnu? Mit tip er meget simpelt: Skriv om skriveprocessen! Dine læsere er superinteresserede i at høre om, hvordan livet som forfatter arter sig. Hvordan er din hverdag, hvordan samler du ideer, og hvordan er processen som selvudgiver eller samarbejdet med forlaget?

2. Skriv om dine interesser

Det er også rigtig godt at blogge om dine interesser, fordi det afspejler den person du er. Men herudover så ved du også en masse om din interesse, og da du er passioneret omkring den, er der stor sandsynlighed for at du kan smitte andre med din passion.

3. Lav en konkurrence på din blog

Konkurrencer er gode til at skabe engagement og trafik til din blog. Hvis du ikke kan udlodde din bog, kan du f.eks. udlodde et gavekort eller en anden kreativ gave. Jeg har eksempelvis prøvet at udlodde en gratis coaching-time og en blogmakeover i en konkurrence.

4. Hvilke bøger læser du?

Mange synes, det er interessant at høre om, hvad andre læser. Tænk bare på alle de bogblogs, der er vokset frem her i Danmark.

Jeg har tidligere skrevet om netop dette emne her på bloggen. Du kan se, hvad jeg holder af at læse, når jeg ikke selv skriver bøger her: Mine favoritforfattere og en af mine favoritromaner.

Når du selv er forfatter, er det interessant for dine læsere at vide, hvad du læser. Det giver dem inspiration til at finde bøger, der minder om det, du skriver. Sandsynligheden for at du selv læser noget, der minder om den genre, du skriver, er nemlig ret stor.

5. Hvor finder du inspiration til dine bøger?

Et spørgsmål som enhver forfatter ofte bliver stillet er: 'Hvor finder du inspiration til dine bøger?'. Grunden til at mange finder det interessant er, at det jo netop rammer ned i den præmis, at 'det er svært at skrive en bog', og dem som skriver bøger, må have en særlig adgang til 'inspiration'. Jeg finder inspiration på Pinterest, på rejser og ved at se spændende tv-serier

Hvad skriver du om?

Hvad skriver du selv om på din forfatterblog? Er der emner, jeg har glemt at nævne? Skriv en kommentar herunder og læg gerne et link til din blog, hvis du har en god artikel, som vi andre kunne lade os inspirere af.

Bedste hilsener Lene Dybdahl.

Vil du selv i gang med at skrive en bog?
Få mine 10 nemme trin til at komme i gang med at skrive!

Udfyld med navn og e-mail og få tilsendt guiden.

Du modtager samtidig mit nyhedsbrev med forfattertips og nyt om forfatterkurser. Kan afmeldes når som helst.