Om Lene Dybdahl

Mit navn er Lene Dybdahl, og jeg er dansk fantasyforfatter. På denne side kan du læse om, hvordan jeg blev forfatter, hvordan jeg fik min forlagskontrakt med Forlaget Tellerup, og hvad jeg kan hjælpe dig med, hvis du selv går med en forfatter i maven.

Hvad skriver jeg om på forfatterbloggen?

Du finder artikler, som giver fans et blik ind bag kulissen og som hjælper kommende forfattere med tips og motivation. Jeg blogger om tre hovedemner:

Bøgerne og forfatterskabet

Læs anmeldelser af mine nyeste fantasyromaner.

Læs anmeldelser

ForfatterFredag - skrivetips

Se videoer, download guides og få gode råd om at blive forfatter.

Se ForfatterFredag

Blogging og markedsføring

Hvordan bliver du synlig online? Få strategier og tips til markedsføring.

Læs om markedsføring

Mine mest populære blogposter

Hvis du lige er kommet, og ikke rigtig ved, hvor du skal begynde, så vil jeg anbefale dig at kaste et blik på mine mest populære blogposter her på bloggen.

7 tips til at booste dit forfatterbrand

Du ved at markedsføring er vigtigt, men du ved måske, hvor det er klogt at starte. Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, får du en guide med 7 nemme tips til din markedsføring.

Sådan blev jeg fantasyforfatter

Drømmen om at blive forfatter opstod, da jeg selv begyndte at læse. For mig var bøgernes verden et magisk sted, hvor det at skrive var næsten lige så sjovt som at læse. At det netop var fantasygenren jeg kastede mig over, var lidt et tilfælde. Jeg begyndte nemlig først at læse fantasyromaner, da jeg selv var blevet voksen. Jeg var nysgerrig efter at vide, hvad børn og unge læser i dag. Derfor startede det som en slags researchprojekt, men jeg blev hurtigt hooked!

Sådan fik jeg en forlagskontrakt

Jeg blev opdaget af forlaget Tellerup, da jeg deltog i en skrivekonkurrence på Facebook. De bad mig sende et manuskript ind. Det var fuldstændig vildt! Et par måneder senere blev jeg ringet op af Louise Tellerup, som fortalte mig, at de gerne ville udgive hele Nøglens Vogtere-serien, selvom jeg på det tidspunkt kun havde skrevet Den Gyldne Nøgle.

Vidste du?

Lene Dybdahls ungdomsbøger er meget populære blandt både drenge og piger, og oversættelsesrettighederne til Nøglens Vogtere-serien er solgt til tre lande. Udlandet viser også interesse for rettighederne til Den Sorte Paraply, ligesom et computerspilfirma og en filmproducent har udtrykt interesse for at omsætte Lene Dybdahls fantasyromaner til spil og film.

Sådan finder jeg inspiration

Nøglens Vogtere-serien og Den Sorte Paraply er en forholdsvis enestående blandingsgenre på dansk, nemlig historisk fantasy, hvor jeg blander den historiske roman med fantastiske elementer. Bag bøgerne ligger timevis af historisk research, to besøg i Alhambra-paladset i Granada og inspirationsrejser til London.

Jeg skriver den slags bøger, jeg gerne selv vil læse. Derfor tager jeg tit udgangspunkt i et historisk sted eller en begivenhed, jeg finder interessant, og kombinerer den eksotiske destination med spænding, magi og mystiske koder.

Lidt om min baggrund

Vild med Spanien * cand.mag. * lærer * marketingnørd * selvstændig * tvillingemor * lykkeligt gift

Uddannelse

Min første uddannelse var kandidatuddannelsen i dansk og engelsk.
På universitetet skrev jeg speciale om Alhambra som litterært rejsemål. Specialet hedder 'Alhambra - Orienten i Europas baghave' og handler blandt andet om europæiske turisters syn på det (tidligere) arabisk prægede Spanien gennem tiden. Researcharbejdet med specialet gav mig ideerne til Den Gyldne Nøgle.

Fra lærer til
Pen & Pondus

Senere uddannede jeg mig til folkeskolelærer, fordi jeg godt kan lide at undervise. Jeg savnede dog at nørde mere bag computeren, så derfor sprang jeg ud i en stilling som marketing manager, hvor jeg kunne afprøve alle mine ideer inden for markedsføring. Mine erfaringer herfra har jeg blandt andet brugt til at starte kursusvirksomheden Pen & Pondus, hvor jeg blandt andet underviser i at lave onlinekurser.

Familien

I dag bor jeg i Sunds ved Herning sammen med min dejlige mand Jens Henrik, vores tvillingepiger Emilie og Anne samt vores højtelskede dansk-svenske gårdhund Penny.

Jens Henrik er en stor støtte i arbejdet som forfatter og vi deler en fælles passion for bøger og Spanien. Pigerne elsker at hjælpe med at brainstorme og komme på nye ideer. Emilie er en stor læsehest og Anne drømmer om at skrive sine egne bøger.

Besøg Vild med Spanien
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.